.
.
.
.
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ ( GES ) NEDİR ?
Güneş Enerjisi, kaynağı Güneş olan ısı ve parlak ışıktır. Güneş’in çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir. Dünya atmosferinin dışında Güneş ışınının şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m2 (Watt/metrekare) değerindedir. Ancak, yeryüzünde 0-1100 W/m2 değerleri arasında değişim gösterir. Bu enerjinin Dünya’ya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970′ lerden sonra hız kazanmış, Güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, Güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir birincil enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.
KURUMSAL GRUP ENERJİ OLARAK,
YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNE ÇÖZÜM ÖNERİ VE HİZMETLERİMİZ
KREDİLENDİRME ve FİNANS UYGULAMA ve ENTEGRASYON İŞLETME BAKIM ve KONTROL
* Bütçe Analizleri * Projenin Uygulanması * Projenin Ticari İşletilmesi * Projenin Bakımı
* Yatırım ve Finans Analizleri * Projenin Montaj ve İşçiliği * Projenin Teknik İşletilmesi * Projenin Onarım ve Tamiri
* Kredi Finansmanları * Projenin Sisteme Entegrasyonu * Projenin Görüntülenmesi * Projeye Teknik Müdahale
* Finans Kurumları ile İlişkilendirilme * Projenin Testi ve Devreye Alması * Projenin İzlenmesi * Garanti ve Servis Hizmetleri
* Projenin Sigortalama Hizmetleri * Projenin Kabul Süreci ve Yönetimi * Projenin Takip ve Kaydı * Güvenlik Hizmetleri
GÜN IŞIĞI İLE ÇALIŞAN SOLAR ENERJİ SİSTEMLERİ (GES)
Gün ışığı ile çalışan bu projeler ile her türlü ortam ve hava koşullarında maxsimal noktada enerji üreterek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu sistem ile kurulan projeler Güneş Işığı ile değil, Gün Işığı ile çalışmaktadır. Bu sebepten dolayı bizim uygulayacağımız projeler Gün Işığı ile çalışan projeler olup, bu projelerde ayrıca Açı kaybını mininize eden İnvertörler kullanılmaktadır. Bu sistemleri evinize, garaj ve otoparkınızın, binaların, otel ve fabrikaların v.b. çatısına cephe, duvarlarına uygulayarak GES projelerini kurabilir, istenilen ve ihtiyaç duyulan enerjiyi rahatlıkla üretebilirsiniz.
1- Bizim uygulayacağımız projelerde, projenin kurulum alanı ortalama 1/2 oranında azalarak, araziden yaklaşık %50 tasarruf sağlanmaktadır.
2-Bizim uygulayacağımız projelerde, projelerin kurulum yeri ve bölgesi etkin olmakla birlikte (gün, ay, yıl olarak) üretim kapasiteleri diğerlerine göre ortalama %15 ile %35 aralığına varan artışlarla üretim yapmaktadır.
3- Bizim uygulayacağımız projelerde, projenin yatırım bedelinin geri dönüşümü, diğer Solar Enerji sistemlerine göre, ortalama %15 ile %35 oranında daha erken olacaktır.
YENİLENEBİLİR ENERJİLERDE;
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) DÜNYA GENELİNDE 3 DEĞİŞİK SİSTEM İLE UYGULANMAKTA VE KURULMAKTADIR.
BUNLAR;
1- GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE, DİREK, KAZIK, PROFİL, MASA ÜZERİNE ”AÇILI” OLARAK KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
2- GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE, ”DÖNERLİ” OLARAK KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
3- GÜN IŞIĞINA GÖRE, ”YERE SERMELİ” OLARAK KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
1 – GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE, DİREK, KAZIK, PROFİL veya MASA ÜZERİNE ”AÇILI” OLARAK KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
– Standart olarak kurulan bu santraller, direk, kazık, profil ve masalar üzerine, güneşin konumuna ve güneş ışığının seyrine göre belirli bir açı verilerek yerden birkaç metrede yükseğe sabit olarak kurulan Güneş Enerji Santralleridir.
GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE, DİREK, MASA ÜZERİNE ”AÇILI” KURULAN GES
2 – GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE ”DÖNERLİ” OLARAK KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
– Dönerli olarak kurulan güneş enerji santralleri, güneşin konumuna ve güneş ışığının seyrine göre güneş ışığından maksimum oranda istifade edebilmek için, güneşin seyrine göre dönebilen mekanizmalı olarak kurulan Güneş Enerji Santralleridir.
GÜNEŞ IŞIĞINA GÖRE ”DÖNERLİ” KURULAN GES
3 – GÜN IŞIĞINA GÖRE ”YERE SERMELİ” KURULAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ (GES)
– Yere Sermeli olarak kurulan güneş enerji santralleri, öncelikle Güneş Işığına değil, Gün Işığına duyarlı olarak çalışmaktadır. Bu teknoloji yeni olmakla birlikte dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde Yere Sermeli Güneş Enerji Santralleri mevcuttur. Şuan bu projeler her türlü doğa şartlarında max. kapasite ile sorunsuz olarak çalışmakta ve üretim yapmaktadır. Bu sistem ile kurulan GES sistemleri 12 ay boyunca üretim yapabilmektedir. Bu sistem ile kurulan projelerin üretim kapasitelerinin verimlilikleri ölçülürken ve değerlendirilirken, hesaplamalar üretim kapasitelerinin %80′ ni baz alınarak hesap edilmiştir.
YERE SERMELİ KURULAN GES
– Biz KURUMSAL GRUP ENERJİ olarak, Güneş Enerjisi (GES) projelerinde yukarıda bahsedilmiş olan, her 3 kategoride ki sistemlerin kurulumlarını yapan bir Türk kurulum firmasıyız.
ANCAK;
– Biz KURUMSAL GRUP ENERJİ olarak, Tüm Güneş Enerjisi Projelerini değerlendirdiğimizde, bizim yatırımcılarımıza önerilerimiz diğer güneş enerji santrallerinden tamamen farklı ve yeni bir teknoloji olan Gün Işığına duyarlı, üretim kapasitesi yüksek ve geri dönüşümü bu anlamda çok hızlı olan “YERE SERMELİ” Güneş Enerji Santralleri projeleri kurmaları yönündedir.
YERE SERMELİ GES ‘NİN FARKLARI..!
– Biz Kurumsal Grup Enerji olarak Güneş Enerji Santralleri (GES) sistemleri içerisinden yatırımcılarımıza önerimiz yere sermeli sistemdir. Bu sistemdeki gerek kurulum maliyetleri gerekse yatırımın geri ödeme süresi göz önüne alındığında en karlı ve ekonomik sistemdir. Bu sistemde arazide tesviye işlemleri haricinde bir işlem yapılmamaktadır. Bu sistem her türlü hava şartlarında üretim yapabilen yegane sistemdir.
ÖNCELİKLE;
BİZİM KURDUĞUMUZ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ŞUANA KADAR KURULAN DİĞER GES’ DEN TAMAMEN FARKLIDIR.
ŞÖYLEKİ;
– Şuan 1MW Güneş Enerji Santrali projesi kurmak için öncelikle ortalama 18-20 dönüm araziye ihtiyaç duyulmaktadır. GES kurulmadan önce arazinin alt yapı düzenleme, tesviye çalışmaları, yapıldıktan sonra, panelleri monte edebilmek için beton papuçlar üzerine direk, kazıklar, profil veya masalar üzerine güneşe bakacak şekilde ve yerden yaklaşık 1-2 m’de yükseğe paneller projeye göre kurularak monte edilmektedir. Bu durum da kurulum maliyetlerini zaman ve işçilik fiyatlarını, daha sonra da temizlik, tamir ve bakım maliyetlerini arttırmakta, zorlaştırmakta, uzun zaman almakta ve tüm bunlarda maliyetlere yansımaktadır. Bu yöntemlerle kurulan GES günün belli saatinde, güneşin belirli bir noktaya gelmesiyle etkisi azalmakta ve ayrıca ön taraftaki panellerin arka tarafta kalan panellere kısmen de olsa gölgeleme yapması ve güneşin uzaklaşması ile açısını kaybetmesiyle, panellere olan etkisi, verimliliği düşmekte ve enerji üretim seviyesi azalmaktadır. Ayrıca normal şartlarla AÇILI kurulmuş olan Standart GES Projelerinin üretimleri ciddi oranlarda mevsimsel farklılıklar göstermekle birlikte, ilkbahar ve sonbahar aylarında ve özellikle de kış aylarında Enerji Üretim Kapasiteleri %15 ila 35’lere kadar düşmektedir.
Bizler, KURUMSAL GRUP ENERJİ olarak, YERE SERMELİ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE bu Problemleri ÜST YAPIYI Alman Markası, YENİ BİR TEKNOLOJİ ile ve yine ALT YAPIYI da Amerikan Markası, Başka YENİ BİR TEKNOLOJİ ile Tamamen Çözerek Tüm Sorunları Ortadan Kaldırdık.
ŞÖYLE Kİ;
Alt Yapının oluşturulabilmesi için; Amerika’dan ithal ettiğimiz ve Türkiye Distribütörü olduğumuz %100 doğal olan Natural Grette / Doğal Yol Beton Enzimi, Toprak Sabitleyici / Toprak Stabilizatörü ile panellerin kurulacağı alan taşlık ve kayalık değilse, arazinin ıslah ve tesviyesi yapıldıktan sonra, zemini beton mukavemetine getirilmesini sağlıyoruz. Öncelikle, toprağın mevsimlere göre kabarmaması ve toprak hareketliliğini önlemek maksadıyla zeminin stabil hale getirilmesi için tamamen doğal ve çevreci olan bu ürün ile arazinin toprağını da kullanarak (ort.%20 killi toprak ile) vibrasyonlu silindirler ile sıkıştırdığımız da (bu uygulamaları özellikle yolların temel ve alt temellerinin yapımında uygulanmaktadır) zemini aynen bir beton mukavemetine getirerek zeminin sertleşmesini sağlıyoruz.
Kullandığımız bu ürünün diğer kullanım alanları ise; yolların, otobanların binaların, göl ve göletlerin, barajların, top sahalarının, demir yollarının ve hava alanlarının vb. alanların altyapılarında, zeminlerinin sertleştirilmesinde temel ve alt temellerin oluşturulmasında zeminleri sağlamlaştırılarak toprak hareketliliklerini ve çatlama, kırılma, çökmeleri, su geçirgenliklerinin önlenmesi için kullanılmaktadır. Bu uygulamaların yapıldığı alanlarda toprak kayması (erozyonlar) oluşmaz. Bu özelliklere sahip olan ürünle, zemini sıkıştırarak aynen bir beton mukavemetine getiriyoruz. Sonra GES projesini kurmak için, diğer GES projelerini tüm teknik uygulamalarla birlikte panelleri projeye uygun Yere Sermeli olarak kuruyoruz.
AYRICA, KREDİ/FİNANSMAN SIKINTISI YAŞAYAN YATIRIMCILARIMIZA,
BU AĞIR KREDİ KOŞULLARINI YATIRIMCININ LEHİNE ÇÖZÜMLEYEREK, YATIRIMLARIN GERÇEKLEŞMESİNE KATKI SAĞLAMAKTAYIZ.
Yatırımcı, GES projenin üst yapı kurulum bedelinin %15 ila 25 oranında ki bir kısmı nakit öz sermaye olarak kendisi karşılayacak, kalan %75-85 lik bölümü de üretimi ve kurulumu yapacak olan firmamız veya anlaşmalı banka ve finans kurumlarımız aracılığı ile kredilendirilerek projeler anahtar teslimi olarak kurulacaktır. Yatırımcıya sağlanan bu krediye karşılık olarak, yatırımcı sadece borçlandığı kredi miktarı bitinceye kadar, projesi teminat alınacak ve aylık ürettiği enerji bedelinin %80-90’lik bölümüne Temlik koyarak proje anahtar teslimi şeklinde tarafımızdan kurulacaktır.
Yatırımcı da baştan koymuş olduğu nakit öz sermaye miktarı aylık üretim bedeli olan hakedişten düzenli olarak alacaktır. Bunun dışında yatırımcıdan başka herhangi bir ek teminat, ipotek vs. alınmadan proje kurularak üretime geçirilecektir. Yatırımcının lehine kullandırılacak olan bu kredinin geri ödeme süresi ortalama 10 yıla kadar taksitlendirilebilir. Kullandırılacak kredinin faizleri ise yatırımcının krediyi kullanıldığı dönemin yerel banka yasal faiz oranları esas alınacaktır.
Bizim önereceğimiz GES özellikleri ise; Öncelikle projenin kurulumu ve uygulaması daha kolay ve hızlıdır. Arazi ıslahı ve sertleştirilmesi yapıldıktan sonra, projeye uygun olarak paneller yere sermeli olarak uygulanarak monte edilir. Panellerin daha çok güneş ışığı alması şeklinde herhangi bir çaba ve uygulamaya ihtiyaç yoktur. Bizim için güneşin doğmasıyla batması arasındaki Gün Işığı yeterli olacaktır. Monte edilen panellere gün ışığına duyarlı ve gün ışığını toplayan eşit oranlarda panellere dağıtan ve enerjiyi max. noktada üreten İNVERTÖRLER kullanılmaktadır. (örğ; 200 adet panele 1 Adet invertör bağlanmaktadır)
Bu proje ile kurulan sistemler emsallerine göre ortalama %15-35’e varan oranlarda daha fazla enerji üretim imkan sağlamaktadır. Bu sistem ile, projenin geri dönüşüm süresi emsal uygulamalara göre aynı oranda kısalmaktadır.
KISACA
YERE SERMELİ SİSTEMİN TERCİH SEBEPLERİ NELERDİR. ..! ( 1 Mw için )
ŞUAN KURULAN GES İLE , YERE SERMELİ GES ARASINDAKİ FARKLAR ..?
– Özellikle diğer GES ile aralarında ciddi fiyat farkları vardır.
– Sağlanan kredi kolaylığı ile yatırımcının katkı payının minimum olması etkendir.
– Standart AÇILI olarak kurulan GES projeleri ortalama 18-20 dönüm araziye kurulmaktadır.
– Yere Sermeli GES projeleri ort. 10 dönüm araziye kurulmaktadır. (Araziden ½ tasarruf sağlanmaktadır)
– AÇILI olarak kurulan Standart GES Projeleri kendisini ortalama 8-10 yılda amorti etmektedir.
– Yere Sermeli kurulan GES Projeleri ise ortalama 5,5 – 6,5 yıl aralığında kendini amorti etmektedir.
– Uygulanacak olan paneller ince katmanlı Poli Kristal Cam Modüller den oluşmaktadır.
– Paneller sağlam ve dayanıklı olup, dolu, kar, buz veya üzerine basılıp yürümekten dolayı etkilenmez, çatlamaz, kırılmaz ve bozulmaz özelliklere sahip olup mukavemetlidir.
– Modüller, (min. -40 ila + 85 max.) derecelerde rahatlıkla sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.
– Projenin toplamında kullanılan panellere ayrıca, açıyı yok eden ve verimliliği artıran, güneş ışınlarını düzenleyen toplayan ve Gün Işığı ile çalışan invertörler kullanılmaktadır.
– Projedeki 200 adetlik gruplar halinde kurulan modülden biri bozulduğunda, 199’u çalışmaya devam eder. Başka bir ifade ile sistemdeki panelden bir tanesi arızalandığında diğerlerinin tamamı çalışmaya enerji üretmeye devam eder ve üretim durmaz.
– Diğer standart projelerde ise; 200 panelden birisi bozulduğunda, bozulan panel dahil diğerleri çalışmaz enerji üretimi durur. Başka bir ifade ile; Örğ; Projede bulunan 4.000 ad. panelden 100 cü, panel arızalanırsa diğer 3.901 adet panel üretim yapamaz.
– Sistem Yere Sermeli olduğundan kurulumu, işçiliği, temizliği, bakım ve tamiri kolaydır.
– Direkler, iskelet ve profiller, beton papuçlar vs. kullanılmadığından montajı kolaydır.
– Modüller çevresinde alüminyum çerçeveler olmadığı için kararma oksitlenme olmayacağından ayrıca enerji üretimi de düşmeyecektir.
– Küçük panel seçilmesi halinde, modül başı watt yüksekliği az olduğunda, arıza durumunda birim maliyet de düşük olacaktır.
– Sisteme uzaktan kumanda ile müdahale edilebilir.
– Sistemi her an bilgisayardan ve cep telefonundan 7/24 saat izlemek ve kontrol etmek mümkündür.
– Sistem 10 + 15 yıl Garanti kapsamındadır.
– Sistem 10 + 15 yıl Sigorta kapsamındadır. (dolu ve dona karşı 10 yıl boyunca sigorta kapsamındadır)
– Sistem 10 + 15 yıl Periyodik Bakım, Onarım, Servis ve İşletme hizmetleri de verilebilmektedir. (opsiyonel)
… …………………………….……………………………………………………………………………………………. / /…………………………………………………………………………………………………………………………
İLETİŞİM ADRESİ ;
KURUMSAL GRUP ENERJİ (Kurumsal Bileşim Elektirik Elektronik ……… A.Ş.)
Adres : Turan Güneş Bulvarı No: 28/7 A-Blok Çankaya / ANKARA / TÜRKİYE
Telefon : +90 0312 440 55 33 (pbx) Fax : +90 0312 440 55 88
İsim : Mustafa CİMBAR : +90 0552 365 92 65
e-mail : [email protected]
e-mail : [email protected]
Wepp Sitesi : www.kurumsalgrupenerji.com